Våra författare

Översikt över våra författare

Cecilia Aflodal & Renée Blitz

Cecilia Aflodal bor i Täby och arbetar som kommunikationskonsult.

-Jag älskar att skriva kreativa och lekfulla texter som innehåller humor och värme. Det är särskilt spännande och inspirerande att skriva på rimmad vers.
Sagan om Ingrid-Marie och Karl-Johan utspelar sig i den svenska naturen. Ingrid-Marie är ett äpple och Karl-Johan en svamp. Andra karaktärer i sagan är pojken och den farliga flugsvampen Amanita.

-Jag hoppas att barn som växer upp idag får uppleva och lära känna Sveriges skog och natur som en naturlig del i vardagen. Jag önskar att barn verkligen får tid att vara just barn och inte för tidigt i livet kastas in i vuxenvärldens press och krav.


Renée Blitz, Danderyd har illustrerat Ingrid-Marie, Karl-Johan och farliga Amanita. Hon har i många år varit yrkesverksam som socionom. Renée har ritat aktivt under hela sitt liv. Hon är en naturbegåvning med säker stilkänsla som tecknar med humor och med glimten i ögat.

-Jag vill att barn och vuxna ska bli känslomässigt berörda av mina teckningar. Det är så roligt att fånga det fantasifulla i vardagen.
-Sagan om Ingrid-Marie och Karl-Johan kändes rätt redan då jag hörde berättelsen första gången. Karaktärerna har vuxit fram i en lekfull och kreativ process.

Emelie Bergholm

Emelie Bergholm (f. 1991) är en kreativ mångsysslare från Stockholm, sedan många år tillbaka bosatt i nordöstra Småland med sin familj. När hon inte sysslar med sång, musik och teater eller bedriver Slutforskning så illustrerar hon Kalle Stropp och Grodan Boll-böcker, samt driver Aktiebolaget Boll & Stropp med familjen. 

Emelie har sedan barnsben varit ett "SLUT-fan". Hon har genomfört gedigen Slutforskning och sökt sammanställa deras brokiga historia i biografin SLUT - En biografi om kulturmysteriet från Surahammar. 

Wiveca Bragning

Författaren Wiveca Bragning debuterade 2019 med romanen "På väg Livia, på väg!" Det är en vacker mor- dotterskildring som omöjligt lämnar någon oberörd. Wiveca har även gett ut barn- och ungdomsböcker. 
 
Hon arbetar också som lärare i svenska och svenska som andraspråk. 
 
- Ord, meningar, att uttrycka mina känslor i skrift, har sedan barnsben varit mitt uttryckssätt. Jag tror att skrivande kan fungera terapeutiskt, liksom att läsa. När du läser kan du genom litteraturen upptäcka en ny plats. Resa i tiden. Lära dig något nytt. Du kan känna igen dig, bli inspirerad, finna tröst, känna glädje.
 
Wiveca finns att boka till författarbesök: Wiveca Bragning — Författarförmedling (forfattarformedling.se)
 

 

 

Thomas Funck

Skaparen av Kalle Stropp och Grodan Boll. 
Thomas Funck, född 26 oktober 1919, död 30 december 2010.

Född i Linköping, spenderade många somrar som barn på Bolltorp, sommarstället (herrgård) utanför Söderköping.
Funck är en adelssläkt med rötter i Tyskland, men Thomas brydde sig aldrig om titlar, han tyckte det mest var fånigt och drev gärna med ”stroppar” i sina berättelser.

Thomas älskade teknik, konst, historia, astronomi, musik, litteratur och att segla. Som ung ville han bli konstnär, men när hans syster utan hans vetskap skickade in hans första berättelse om Kalle Stropp till radio blev han väldigt snabbt en ikon inom barnunderhållning.

Thomas värnade om miljö och djur och var under en lång period vegetarian. Hans lekfullhet försvann aldrig, han var som ett barn hela livet, och föredrog också yngre människors inställning och attityd till livet. Varje berättelse har ett underliggande budskap: var rädd om naturen och djuren, och var snäll mot varandra.

Varje radioavsnitt han skrev hade minst en låt, och han skrev otroliga mängder manus och musikstycken under sin karriär. Alla röster och ljudeffekter har han gjort själv, och han skapade även dräkter och kulisser.

Förutom Kalle Stropp och Grodan Boll har Thomas skrivit en mängd andra radio- och tv-program som också är familjeunderhållning, som t ex Sproj, Kapten Hippo, och han har också gjort film (Klart skepp till månen, 1967) och julkalendern 1964. Det finns även tre filmer om Kalle Stropp och Grodan Boll, två långfilmer (1956 med skådespelare, dubbade av Thomas, och 1991, tecknad av Jan Gissberg) samt en kortfilm (1988, tecknad av Jan Gissberg).

Per-Anders Grösfjeld

Har skrivit boken Livsomsegla nu! Resan som får dig att dö nöjd.

Författaren Per-Anders Grösfjeld är göteborgare, civilingenjör, certifierad förändringsledare och uppskattad inspirationsföreläsare. Han har arbetat många år inom internationella organisationer med förändringsledning och transformation. 
 
- ​När jag skriver är det i första hand för mina två söner jag skriver. För att de inte ska gå miste om möjligheter och chanser i livet som jag själv känner att jag bättre borde tagit vara på.

 

Majvi Holm

Skiner solen alltid hos mormor? En släktmemoar. 

Mer information kommer. 

Pia Rockström

Författaren Pia Rockström är bosatt i Skåne och har som journalist lång erfarenhet av att skriva personporträtt.

"I mina intervjuböcker vill jag samla olika röster om ämnen som berör, som till exempel det mjuka ledarskapet. När rösterna kommer samman får de en extra styrka." 

Boken Sensitivt ledarskap. Möt det nya sättet att leda i tolv intervjuer, utkom 2020. 

Peter Sjöquist

Peter Sjöquist (f. 1964) är skådespelare, röstskådespelare och regissör. Han slog igenom i tv-filmen Sova räv 1982 och sågs senast i tv-serien Padeldrömmar 2023. 

Fragment (som om vi aldrig fanns) är hans debutbok. 

Nina Tegar

Nina Tegar är författare, förläggare och specialpedagog. 

Utgivna böcker på Tegar Förlag: "Hon & Jag" (med Anson) samt "Som elefanterna bär sina betar". 

På andra förlag: "Dyrköpta Lögner" (med Gustafsson) och "Aldrig nånsin nånstans förut". 

 

Tommy Bildström

Information kommer senare. Bok ännu ej utgiven.